|
Partneralimentatie
De partneralimentatie wordt betaald aan de ex-partner die zelf geen of onvoldoende inkomen heeft. Er is een verplichting om partneralimentatie te betalen als je getrouwd bent geweest of een geregistreerd partnerschap had. Na een beëindigde samenwoning geldt geen wettelijke partneralimentatie verplichting, tenzij u dat samen hebt afgesproken in een samenlevingsovereenkomst. Wat moet u weten als u partneralimentatie wilt ontvangen of juist moet betalen?
Voor het alimentatie berekenen gelden richtlijnen. Het berekenen van een alimentatiebedrag is maatwerk. Mr. Caroline Schönhagen heeft veel affiniteit en ervaring met het opstellen van alimentatieberekeningen. Zij kan op grond van door u aangeleverde financiële informatie snel inzicht geven in te betalen of te ontvangen alimentatiebedragen, maar ook op welke wijze deze bedragen zijn berekend.
Voor partneralimentatie gelden fiscale regels. Een partneralimentatie is belast voor de ontvanger die het bedrag als inkomen moet aangeven in de inkomstenbelasting. Voor de betaler is partneralimentatie fiscaal aftrekbaar.
Andere onderwerpen die rond partneralimentatie spelen zijn:
- Hoelang moet er partneralimentatie worden betaald?;
- Wanneer begint de termijn te lopen?;
- Kan de duur van de partneralimentatie worden beperkt (limitering);
- kan de partneralimentatie worden afgebouwd?;
- Wat gebeurt er met de partneralimentatie bij hertrouwen of samenwonen met een nieuwe partner?
Als u een alimentatie betaalt of ontvangt en er verandert iets in uw (financiële) situatie kan dit aanleiding zijn een herberekening te laten uitvoeren en op basis daarvan het overleg met uw ex-partner aan te gaan.
Bij ons kantoor kunt u voor al uw alimentatievragen terecht bij mr. Caroline Schönhagen.
|